Monday, June 09, 2008

~UnTiTLeD~

salam sumer...~kaifahalukum jamian..??(btol kan nie..??)....alhamdulillah..ana bikhair....


sda xsedar...da dekat sebulan lebih dah aku cuti.......well..cuti panjang aku piawai...

~bgun pagi...solat...etc...breakfast jarang2....
~on9 spanjang hari dri pkol 7 pagi smpai 6 ptg (abg aku keje..dpt la aku gune tenet..)
~main psp @ ds lite...(abg akunyer..aku lum ade duet agik nk beli sume mende2 nie...)
~bace novel...english ker....bm ker...(ungu karmila rawks..!!)
~kuar kdang2 ngan member..(well..sesape knal aku msti tau aku bukan jenis suke kuar...)


pastu mkn malam..tdoq..~n seterusnya..sepanjang cuti abis matriks nie....adergh...sape2 ade idea pe mende yg berfaedah ble dilakukan d waktu senggang nie..inform2 la yerk....

menjelang 2 minggu lg..insya Allah..aku dan kekawan mtrik se-M'sia akan menerima result or feedback drp application kitorg ntok masok ipta......

untuk pngetahuan korang..aku apply degree computer science n IT paling banyak dalam snarai pilihan....kalo u pulak....ikot susunan...aku apply usm...um...upm...uitm...yg lg 4 aku xingat....ni 4 yg paling aku nak la....nape aku apply usm..?um..aku apply usm coz saje nak mrase g tempat jauh nk blajar...dulu skola rendah n menengah dekat ngan umah...jd mmg aku manja gak ah....kat sas dlu biasnye aku balik mtk tlg akak or abg aku amik..tu yg skarang aku btol2 nk blaja bedikari sdirik..plkn dulu aku dpt kat pasir mas kelantan (bravo rockz..!!!)...kat sini start lah ikhsan belajar siket2 cara2 nak idup sdiri kat tmpt org.....tahun lepas awal bulan satu smpai bulan 3...alhamdulillah..aku dpt mcm2 pngalaman n bende2 bgune kt plkn tuh...dpt kawan ramai gak...2 best..aku suke mengenali org yg baru.....byk org byk ragam....then..habis plkn...aku dpt byk la jugak offer kolej2 n ipts....konpius aku..mcm2 ade...yayasan pndidikan johor la..tah pe aku xingat dah..byk ar..limkokwing pn aku dpt...then aku dpt asasi sns ptanian upm..lastly dpt matriks melaka....aku memule konpius upm or mtrik..but aku pikir pny pikir..aku amik la offer mtriks tuh...

alhamdulillah..kat matrikulasi melaka....lg lah banyak ilmu (ilmiah n ilmu kehidupan) aku dpt...bio..chem...maths...yg lg kompleks n best...kat sini pn kne uruskan diri sdirik....alhamdulillah...aku dpt gak tamatkan program mtrik..walopun pointer cgpa aku sederhana.....2.77...aku ttp besyukur walopn sikit terkilan.....antara dak2 sas yg masok matriks..aku antara terendah..(maybe paling rendah kot..?)...xtau la....wallahualam....pape pn..kwn2 mtrik byk support aku eventho result xbrape ok....

hajat di hati awal2..."aku nk apply biomedic@biotech"....tp lame2....xjadi...sbb pe..?sbb aku dah xmau blaja sains lagi...hoho..pastu aku pikirkan agik..aku xsuke langsong kalu kne keje dlm lab dan duk terperap gitu jer..jd aku pn ubah pikiran....abg aku pn cdang kan apply usm..ye ar....abg aku lecturer..jd aku pcaya la gak pe die kate tuh...die kate usm ok..aku pn minat gak usm tu..jd bole lar...pape pn....sumenye ketentuan-NYA...aku dpt mane2 pun...aku bersyukur....

orait lar....till the hand hit the keyboards again...assalamualaikum..~

1 comment:

rADiCaL VicTiM said...

ah soon!
gud luck for d application.
maxure hang bgtau aku hang dapat mana nanti.

(pehal aku asyik jerit bila sbut nama ko ek?)