Sunday, August 16, 2009

the time has come.....revelation momento..~!

assalamualaikum wbt...

pe khabar anda2 sekalian...hope ur in d pink of health....for the time being (15-23 Ogos) aku ade kat umah je..cuti mid sem 1....huhu...cuti yang x mcm cuti....rujuk2 la blog rakan saye cik umi kenapa saya kate begitu ye.....huhu..

back to the main point....the post is mainly about how i do come in contact with girls, back then in Alam Shah 7 years ago...erk...cm segan aa plak aku nak cite...yela...memory yang aku sangat treasure kot...hoho...*bazilah jgn marah sy ckp gni ea..*...memory2 xbole blah...HAHAHA..along the paragraphs, de setgah2 gamba yang akan aku masokkan..so sesape yg ter-ade dalam gamba tu kire halal la erk...hehe..~

here's how the story...begins..


waktu aku kat primary school, aku rase biase2 je dalam bab2 bergaul ngan yang lain jantina neh...waktu aku darjah satu dulu...aku ingat ag...ada sorang member bek aku(waktu tu je la bek..haha) penah kene kiss dekat pipi die ngan sorang budak pompuan nie...xingat sangat aa name dye, tp member aku ni name Shahriz,panggil Joe(??..xde kne ngene pn kan..hehe),dak pompuan tu lak name Wanie kot?...and ade la sorang dak pompuan ni, name beliau mardhiah(kot?xingat gak..)...die..minat aku..hak3..budak darjah 1 pon da pandai2 da erk?huhuh..aku penah dapat cincin n surat cintan dari dier....weeee....*tolong jgn gune bende ni ntok usek aku okies*....tapi, aku xde aa "kapel" ke "cinta beruk" ke ngan dak tu..wat xlayan jerk....kire darjah 1-4 ni aku mmg dak laki yg agak xde perasaan larh....(yeke??)..but, bile start darjah 4...d story ekcelli begins...aku tersangkot pada sorang dak pompuan ni....aku xtau pe da jadi ngan die, since masok alam shah xpnah dgr cite langsung pasal dier...huhuhuh...name dak pompuan nie Nur Farah Atikah Binti Hassan...hahh...amik ko...full name kot aku hafal smpai skang....bdak nie kecik jer...yela..dri skola rendah ag aku mmg berbadan besaq kot....hakikat kan~tapi tu lah...minat pandang joh2 ja...sape la aku die nak pandang kan....hoho....so...that concludes the primary school life...

then...the climax of the story is here....on the age inbetween 13-17 kat alam shah...lagi banyak aku start kenal idop ngan org berlainan jantina ngan lebey detail...well...from form 1 smpai form 2 mmg aku hidup di alam persekolahan SBP yang sangat MENYAKITKAN HATI...hari2 yang dilalui diharapkan tidak akan berulang..hampir hari2 byk keje..wat ni la...wat tu la...nek form 2 mmg zaman paling HELLISH gile kat SAS ar..siyes shit!ye ar....hampir stiap minggu ade je kekejaman yang sangat siot dilakukan kepada kami dak2 form 2 yang dipanggil kuli senior...skit2 xpuas ati ngan batch aku sume kene panggil, pukul ramai2.....basuh baju2 senior2 yang sangat korup tu..huhu...kene pau duit byk kali..pastu dkat spm mtk mf....UWEKKK...ceh....alamak...da menyimpang skit...huhm....back to the main reason....form 3 lah merupakan titik perubahan dalam diri aku...besar gile efek dier.....

ni paragraph khas untuk FORM 3 05'....

well...bukan dari awal zaman form 3 aku tros kenal and baik ngan dak pompuan,..,..nope aa...specifically, a so-called KEM SEJARAH 1 between dak2 skul aku n dak2 SSP yang mencetuskan segala2nya....how that happens..??well...sebenanye KEM SEJARAH 1 tujuan utama dia adalah untuk tujuan ilmiah..tapi bak kate pepatah..menyelam sambil minum ayaq..hue3....peluang yang jarang2 datang ntok budak2 sekolah sejenis...har3...nak dijadikan cerita, SAS jadik cm tenaga pengajar kepada budak2 SSP ar...well...dak2 laki cam dak skola aku ni ley kate mmg xpenah nampak pompuan kecuali cikgu2 ja..hahah....*aku xkate GERSANG pon ea....tlg skit...*cume teruja je tgk dak skolah pompuan..hik3...straight to the point lah eak....grup aku consist of 4 org xsilap....if not mistaken...grup aku terdiri drpd AKU, FIERDAUS, RIDHWE ngan...sape aa..xingat ag sorg sape..sori aa..haha...then...grup dak2 SSP; yang aku ingat CHAH ngan ASMA' je..2 org ag xingat ar..huk3...kitorg yg ley kate cm xbape well prepared pon wat2 la bijaksana n ajar cikKak2 nie..hue3...cm perform je sorang2..mcm aa..test sume hancus....cuak kot ngan PUAN MASARIAH MISPARI..otai sejarah SAS!!guru super..hoho...erm...waktu tu xmampu laa nak ade kamera ke ape..so xde le gambaqnyek...sori le erk....huhu...ok..pas abis2 ajar....well...ajar org kene tgk muke kot, eye contact kan...tapi bese la...bdak jrg tgk pompuan, dari mata trun ke hati....wekkk...muntah ijau akuh....terase tersangkot mule2nye kat ASMA' ( EMIR...jgn marah weh...aku xpnah gtau ni kat sape2)..HAHAHA...pastu aku bagi la ade satu buku tu sebagai cm buku untuk dak2 pompuan ni isi biodata dorang ar....nak dijadikan cerita..yang sempat isi buku tu hanya lah CHAH sorang jer sbb dorang da nak balik da waktu tuh...bole la...dapat gak sorang at least drp xdpt langsung kan...HAHAHA...well...waktu tu xde aaa mempunyai enpon ke ape kan...jadi aku sebagai perintis, telah mengamik inisiatif untuk TULIS SURAT sebagai medium perhubungan sesama kami..aku xingat aa plak mane aku dapat alamat SSP...tapi pas dapat je alamat, trus aku antar surat kat CHAH...hehe....tujuan hanya lah untuk berborak2 n berkenalan sahaja okie...jgn slh paham.....mula2 aku ingat aku betepok sebelah tangan je...tapi selang dlm 3-4 hari ke seminggu...aku dapat reply dari die...GILE AAAA.....terharu gile kot....*ade gak pompuan nk kawan ngan aku erk....* huhuhuuhu....since then, kitorg mmg slalu berbalas2 surat between us....*nothing occurs between us OK...??!!* the relationship grows and bole dikatekan aku agak la kamching ngan dier...huhu...kad raya aku penah dapat...kad wish gudluck PMR..huhu...terharu weh..ahaha...begitu la....dan berlanjutan aaaa smpai form 5...time form 5 lak ade KEM SEJARAH 2 , but this time vice versa...the camp took place kat SSP, and satu batch aku pergi sane...weh...cop2....ade tertinggal skit... KEM SEJARAH 1 pun ade 2 bhgian..bhgian 1st yg aku bek ngan chah...kali ke 2 plak satu batch SSP datang skola aku...CHAH dapat grup ngan dak len...xsilap aku grup FAIEZAL, ADAM, PAK TEH, PAICHOW xsilap aku...huhu...sedey aku xdpt grup ngan dier....but dis tyme i got to know orang len plak...haha...name beliau ade lah cik FANNIE (aku mention name ko weh!!)...well...aku stat bek ngan FANNIE xde la secepat bek ngan CHAH..huhu..waktu ni ramai ingat aku cm da pape ngan CHAH...but it is not....trust me...huhu....AMIN, WARI, PAAN, HARIZ, JIMMY...msti smpai skang pn korg xcaye kan...hahah...biaq aaa..gtu la serba sedikit (sikit ker aku taip nie?) cmne aku stat kenal makhluk kaum hawa nie ngan lebey detail...di samping tu...da gak bbrp org dak2 SSP len yg aku knal n RAMAI dak SSP yang kenal aku plak...fikir2 lah sendiri cmne RAMAI leh kenal aku...even kos mate aku kat USM skang, cik AIN SHUK tau name aku even xtau muke pon..sob3...

hum..abis grad dari SAS..aku dicampak pula ke LONDON...(LONDANG ejaan sebenar) di mana terletaknye KMM (bukan Kesatuan Melayu Muda ok.....) ..b4 masok KMM, aku telah dikerah untuk masok PLKN...satu ag tempat yang meaningpul ntok aku...kat CANCUN PARK, PASIR MAS ni lah aku mendalami ilmu untuk xtakot and dapat bergaul ngan lebey efektif ngan belainan jantina..hoho...ayat cm ape jer...but siyes lah...communication skills ade skit la improvement pas PLKN...huhu...after that, kat KMM plak...pergh...lagi la sangat RAMAI kaum hawa yang aku kenal n jumpa....ramai sgt2...ye la...dunia da dekat pengakhiran, pompuan trnyata lebey ramai dri laki....kt cni ag aa ramai aku knal...malas nk mention sape....hehehe..

up till now, the only person i adored so much and cares is Noor Bazilah Ramizan...da ter-mention name penoh awak....sowi....huhu...but what can I do...missed u already dear (cuti baru stat sehari kot)...hehe..

okayh2..ni gambaq2 wat tatapan bersama yer...huhu....


Gamba waktu ade kelas sejarah xsilap aku...hoho.. AMIEN wat2 tdoq....



Dorm PENAGA kat Cancun Park, Pasir Mas, rindu ah korang sumer....hua3..


Haaa..ni la bdak2 praktikum aku kt KMM dlu, tapi da lagi 3 org dak laki len ilang mane tah..huhu..



and...las..but not least...



haaa....amik gambar dua org yer....hehe..btw..ni lah insan yang aku mention kat atas tadi..hehe...doakan jodoh kami berpanjangan hingga ke jinjang pelamin...~insya Allah...

hehe..panjang gile post...k....penat..daaa..salam..~!





5 comments:

PurPleZ said...

haha, so sweet~

Neurotransmitter said...

haha...
lbh kurg cm post akak je..tiru2!!
tp maybe lg detail kot siap tulih nm sume2 aweks..haha..
rs nye, ade 3 tmpt yg sm kot..PLKN, KMM ngn USM..hehe..
1 more, uk post yg atas post ni,
word GERAM-G >> jumpe word ni time kt PLKN dlu..

p/s: jg bazilah leklok naa...

ikhsan said...

kak purple : sape sweet??bazilah mmg sweet..hik3..

kak dania : hoh...pe tiru lak..post akak center dia nak cite cmna knal yazid...sy pny spesifik cmne sy start kawan ngan pompuan..hehe...ooo...da 3 tempat sama erk?hehe...ye...GERAM-G tu mmg perkataan dapat drpada kelas CB(chracter building) kat plkn dulu...hoho..insya Allah la kak...mesti jaga punya..huhu

tapai ubi said...

sejak akhir2 nie..byk plak aku bca post2 sal express feeling dri sndri..huhu..

papepn,ko kne buktikan kat sumer org y ko adalah org plig layak utk bertakhta d hati die..

cara nya - ko pk2 kn la sndri..

y pnting, kalu ht kite yakin+percaya kn die, u hve to proof urself dat u bleh menjamin ms depan die..

fannie said...

name aku di mention. time kaseh. haha. siyes, aku xingat cane aku bole stat baek ngan ko. kite bukan baek immediate after kem seje' bhgn2pon kan?? pelik2.