Sunday, March 07, 2010

setelah sekian lama~~~

asalamualaikum wbt...!!!

waahh..berkurun lama x edit blog ni....adohai...bz gak la....ade je masa nak edit..cuma tu la....xde modal plak....ni tetibe terase lak nak berblogging a bit becoz of from blog azri hafiz....hoho...beliau telah mengetag sy ntok melakukan sikit sesi soal jawab secara paksa rela...huhu...sambil menunggu air yang ditapaukan dari mohd wan....hoho...but b4 dat nk upd8 skit la pasal diri ni kalu kot2 ade je org follow blog nie...alhamdulillah...pagi smpai ptg tadi (6 Mac 2010 - 9am to 5.15pm) workshop Adobe Dreamweaver CS4 yang aku and kawan2 kumpulan aku da anjurkan....bertempat kat lab 5 school of cs....and the participants can be estimated around 30++...includings PhD student, Master students, CS folks and also few participation from other school's students...from the morning....aku punya part..lol...dorang assign aku untuk the very first part, that is giving a thorough overview and basics of Adobe Dreamweaver CS4..aku start aku punya lesson dengan skit rase nervous yang leh tahan teruknyer, and although mmg banyak kekurangan, aku akui..aku tak berapa berani nak give talks in front of others, or people call it as stage fright..huhu....dari sekolah dulu camtu..kene cakap kat depan je dah cuak giler2...hoho..alhamdulillah....mtk2 ni 1st step ntok aku jadi sorg lecturer yg berjaya (slah satu possible careers cuz aku kn nk further masters..huhu)...afterwards, genevie truskan pulak, and although there are quite a number of technical errors occur,she can continue her talk swiftly...jeles aku betapa fluent nye amoi nie..yela...die dak band 5 muet..aku band 4 jer...huk3...lastly, came the 3rd part, which is the last part of the workshop....lead by chai shia @ veney...seriously..she is really2 good when explaining on how to connect a database via MySql dbms and the Adobe Dreamweaver CS4...mantap abis...sampai leh kata hampir sume participant blur smpai bhgian veney trang tu..hoho..mantap2....n lastly, ade upacara bagi crtificate and photo snapping...actually...tujuan workshop ni sebenarnya adelah subjek CPT343 punya semester-long project given from dr yap, which requires kitorang to form groups, and make any projects (in our case, the workshop) and later prepare a 80++ pages report...sigh..xpe..abaikan dlu..hoho..alhamdulillah, tghe workshop went quite well ^_^

next..ini adelah seksyen si budak kecik azri tag saya na..

1 - Adakah anda rasa HOT?
Answ - Agak ar..tu aku mtk rumet aku yang kat luar tlg tapaukan air ntok aku..hoho






2 -cerita pasal gambar
Answ - em...air pe ni azri??

3 - Bile kali terakhir anda makan pizza?
Answ - cuti mid sem ritu...rumet aku harap ja kerja pizza..xbwk balik ntok aku..sob3..

4 - Lagu terakhir anda dengar
Answ - " Jika Kau Ubah Fikiran, Aku kan setia menanti, Jika kau perlukan teman, Aku ada di sini".~~

5 - ape anda wat selain selesaikan tag ini..
Answ - aku da kate aku tggu air rumet aku tapau la..sngal nyer soklan...

6 - selain name sdri, anda di panggil nama apew?
Answ - kat umah = adik, cuz aku anak bongsu
kt usm = ikhsan
kt sas dlu = ah soon..jgn tny naper..haha

7 - tag lagi 8 org
Answ - saper la ek....aku nk tag awek aku tpi die xde blog...so..aku tag cik auni, encik zero, cik amirah farhani...3 org dah la..ngarot byk2...

8 - 5 perkara yang anda tau ttg org yg mengetag anda
-azri ydp perdama..odw nk kne gulingkan dgar2..hhe
- azri suke tlis ILUBB...wink3...tol x weh..hahahaa
-azri HANTU JERUK!
-azri ade 5800 xpress music....yeke nama die cmtu??
-taun lepas die rumet aku

9 - persamaan kambing dan lembu
-bole wat korban dua2

10 - perasaan anda wat tag ni..
-lenguh tgn aku menaip..tu kire prasaan ker??haha

11 - adakah anda tau si razman itu sengal?
--sapekah makhluk ini??

12 - Gay or les.....??!
--straight ok....aku kan da ade buah hati..ahakz...~

dah setel..aku skip byk dri tag azri..skati la kan..blog sndri..till d hand type again..daaa...salam..~~!

3 comments:

Lyapunov said...

hahaha..
nak pizza sila beli la en ikhsan oii..
:P

fendy said...

ah soon??
apakah?

ikhsan said...

abaikan la fendi..hahaha~