Friday, April 08, 2011

after 3 months...here I am :)

assalamualaikum wbt..

it's been a long time...seriously long..well..to be exact, the last post back then is dated on 11th of January and today is 8th of April..it's nearly 4 month..hoho..

alhamdulillah..semester akhir aku nih berjalan dengan lancar, syukur pada Allah kerana melancarkan urusan aku dan kawan-kawan aku..4-8 april merupakan minggu untuk kami pelajar tahun akhir CS@USM menunjukkan demonstrasi projek tahun akhir pada para pensyarah...dan semalam, kumpulan aku, MiB dah present dah..alhamdulillah...it went well :) praise to HIM..and pada team mate aku, matnor dan bazilah..gud job..kita dah berjaya.. :) begitu juga pada kawan2 cs usm yang lain..tahniah juga kepada anda semua :)

seperti biasa, semester akhir merupakan semester yang sangat chaotic..mana tak chaotic nya, buat kerja pun banyak last minute..er..pada para pembaca yang masih study lagi, sila jangan jadi macam saya suka buat kerja last minit...tak elok..bahaya..huhu..mula2 dulu..selalu keluar dengan kawan2..enjoy untuk the last semester together lah katakan..pergi main bowling ramai2..pergi makan seoul garden ramai2..pergi makan marvelos ramai2...i will be missing those moments...surely will..

oh..perasaan sedih memang dah lama menebal dalam diri ini.memikirkan bahawa ni last sem dapat lepak sama2 ngan kawan2..huhu...that's so sad..but as the saying goes..perpisahan itu merupakan permulaan sesuatu yang baru yang lebih baik...tapi prinsip aku tetap sama..kawan sekali adalah kawan sehingga menghembuskan nafas terakhir..

well..terlebih dulu, aku nak mintak maaf dahulu..sebab post aku mmg selalu dipenuhi karangan2..hope u can bear with it..hehe..

okey..oleh kerana semester ini hampir melabuhkan tirainya..maka suatu alam baru akan ku tempuhi..iaitu alam pekerjaan....(atau alam per-master-an??)  yaaaa...itu lah bende yang sedang mengusutkan aku sekarang nih..aku nk further study pegi master or mula bekerja??? tapi tu la..nak further master..pointer aku sekarang ni baru 2.67..layak kah?aku pun tak tahu layak ke x ntok buat master..dengar2 pointer kene 2.75 minimum ntok buat master..tp wallahualam..aku xsure..tpi kalu layak wat master pun, mcm mana aku nk sara living cost sendiri..kalu boleh jadi research officer di samping buat master, insya Allah siyes aku nak..wat master at the same time bekerja..mau2..tapi kalau Allah dah tetapkan rezeki aku ke arah bekerja dahulu pun aku redha... :) kak eifah, amer, ezza dah dapat kerja dah..tahniah pada mereka..aku bile lagi? apply kerja pun baru berapa je, berangan nak dapat dengan mudahnya..apa pun..itu semua ketentuan-Nya..aku cuma kene lebih berusaha meng-apply kerja lah..

sedar tak sedar..dah 22 tahun (although belum pun achieve the 22nd b-day..haha) aku menerima rahmat-Nya untuk terus meneruskan kehidupan di dunia ini, alhamdulillah..dah banyak aku belajar..kalu nak kira tahun aku berada dalam formal education, it starts when I was 7 years old...now I'm 22..so +-15 years of studying have made me to become who I am right now..am I good or not? wallahualam..aku tak tahu,,mana boleh aku decide and give opinion to my own self...its others who are eligible to comment on me..but one thing for sure..I do realise my own weaknesses..I admit it..and I will be trying my hardest to fix them..

er ape aku punya tema ntok post kali ni? rasanya tiada tema yang nyata..its just i'm blabbering things..which is quite spontaneous..so..dengan berbaki lagi 3 minggu aku di USM ni..aku nak hargai saat-saat di sini bersama semua kawan-kawan aku...I love all of you, CS Friends! :) assalamualaikum wbt..

p/s: kalau dah abis belajar..boleh bekerja..dalam beberapa tahun lagi dah boleh kahwin la kan? hehe...

11 comments:

nini_uniey said...

ikhsan da xsabor nak kawen... ahaks.. kumpul duit cpat2 masuk meminang cik bazilah..ahaks

cik kumbang said...

GUD LUCK ESAN....^__^

ikhsan said...

auni : kene la keje dlu kumpul duit :)

cik kumbang : tq..same goes 2 u! :D

Ryoki said...

sob.. sob... =(
sedey aku bc n3 ang ni san.. tringat aku dl.. pas suma org balh, aku sorg jer ngn pejal n memey terkial2 abehkan study.. gile FOREVER ALONE... sedey wo.. then, skrg, suma back to normal... hahaha... so, chill bebeh... meh keje ngn ericsson meh.. team lead aku doh soh aku cr org.. meh tempat aku meh.. tempat wan n artik skema.. tempat aku bebas.. wah.. promote ni..

ikhsan said...

cerap : ek sedey?haha..xpe..jadi pengalaman sume tu :)

er..bukan ko keje ngan HP ke ni? napa ericsson? kurg fhm.haha~

fendy said...

new update from san.weee!
jangan sedih2,rezeki ada kat mana.cuma kena usaha yaw!

Ryoki said...

hahah.. mmg la sm company, but laen account.. leader aka manager laen2... dats y aku ckp tempat aku bebas.. x seskema tempat wan and artik.. hohoh

Jun said...

san, hepi convocation..weeewwiiiitt.. :)

ain fathihah said...

tu diaaa..4bulan, memang berdaki habis la blog ni. hehe.

yeah cepat2 kerja. kumpul duit n kawen! haha

ain fathihah said...

selamat bergraduasi!

ikhsan said...

cik ain : insya Allah..cik ain pn sama..hehe.slmt bergrad jugak!