Saturday, December 12, 2009

daite senorita~

assalamualaikum wbt...

er...title kat atas xde pape particular meaning..just tajuk OST from j-drama, kurosagi...

em...lama dah aku xbape nak update betol2 blog nie...baru2 ni,..iaitu semalam, result provisional USM telah dikeluarkan...dan alhamdulillah....1st time aku dapat suma P...

suma P = pass = > 2.0 untuk particular subjek..

dulu..sem 1..aku dpat 2 p*

p* = lulus bersyarat = <2.0 aku =" 2.21" lak =" 2.39" plak =" ??">...em..mcm xbape mampu je..bukan aku underestimate my own capability...just..tah ar...susah CS USM ni nk dapat 3.0 ++..huhu...kalu dpt..alhamdulillah :-)

ya Allah..permudahkanlah para pelajar CS USM dalam menempuh hari2 yang mendatang...semoga kami dapat keputusan yg memuaskan....amin~

em..dah bis sem 3 nie..maknenye..aku ade lagi satu stgah tahun@lagi 3 sem b4 aku grad, insya Allah... :-) ...macam xpercaya....aku rasa macam aku still lagi dekat tadika abim...aku rase aku macam baru masuk sekolah kebangsaan semenyih 1..baru masuk sekolah kebangsaan saujana impian..baru masuk sekolah menengah kebangsaan saujana impian...baru masuk sekolah alam shah....baru masuk matrik melaka....insya Allah..although the memory is not very clear...but, vividly, leh ar aku ingat sikit2...

kat tadika...erm..sape ek kawan aku...yg aku ingat de fadli...tapi pe dah jadi ngan mamat tu yer..hum....xsure lah..huhuu..

then..aku msuk sekolah rendah kebangsaan semenyih 1....untuk setahun setengah jer..kat sana..aku kamcing ngan joe..nama betul die shahriz...gile lain nama panggilan..haha...aku ingat ag...manusia pertama kata suka kat aku...nama dia mardhiah xsilap... lol....gile kelakar..aku ingat ag dpt surat n cincin mainan dari dier... hua3...joe lagi mantap....aku xtau pe masalah dak pompuan yg minat dier tu..xsilap nama wanie...smpai cium muka dia ok.....haha...budak2..jgn berpikiran -ve ar wahai reader yg budiman..hehe..um..aku xlama kat semenyih nie...oleh sebab rumah aku lebih dekat ngan saujana impian, aku dpindahkan ke sekolah kebangsaan saujana impian plak....kat sane lak..ar.memori aku sal waktu darjah 2-4 agak kabur2 sikit ar..ramai gak ar kawan...waktu darjah empat aku eksiden...waktu tu waktu rehat....aku melepak belakang pintu, tetibe de hamba Allah ni tolak aku dri belakang..aku jatuh terjerumus ke depan ngan lajunye..tgk2 kepala aku da terhantuk bucu segi meja....abis muka aku pnuh darah...dak2 len sume cam da cuak2...seb bek da sorg dak pompuan berani nak lap muka aku ngan sapu tangan dier....izzah rasenye...izzah hazirah..tol x weh??haha...cm die nak singah je blog aku...start kat saujana gak aku kenal munir n chenkt (yg seterusnye sama skola ngan aku smpai ar form 5 kat sas...huhu..)..um..then menjelang upsr..aku xtau ar nak kata aku ni belajar sgt ke aper.biase2 je..nk blaja kat umah pn kene paksa..huhu..ingat ag..de dak2 port aku..faris...umair...hafiz zarfan...ainzad...ar..sape g ek aku ingat...kenneth..byk ar gak yg rapat...ngan dak pompuan lak..xdela yg rpat sgt..maybe waktu tu xpndai sgt nk kawan ngan pompuan kot (hehe..~)..just aku ingat ar jugak kat dorg...hanis...aziira...farhana..anis..abyan..athirah..izzah fasihah..izzah hazirah...ar...tu je yg aku agak knal kot.huhu.~then alhamdulillah..dpt 5a upsr..

pastu stat ar zaman skola menengah..mula2 bajet dah xdapat ar masuk asrama...yela..dlu seingat aku time cek dpt sbp ke x..nama aku mmg xde dpt ape pn..huhu...xpela..aku pk maybe lom rezeki aku ag kot..huhu..then aku masuk lah smk saujana impian..ohh....aku masih sama kelas ngan dak2 bertuah nie.....hanis..abyan..aziira..ar..sape ag ek..pastu byk la dak2 lain..em..aku kenal azmir..faiz...usamah...ar., sape ag ek...haih...aku masuk kelas 1 ikhlas, kene la blaja bahasa arab..kelas tu consist of dak2 4a's n 5a's upsr..huhu....then..after few month..guru besaq aku gtau ade datok mane ntah nak amik aku jadik anak angkat....hue..~anak angkat datok??cmbest kan..?then datin (wife dier) bwk aku g umah dorg..tpi aku xingat sgt ar nma dorg.bukan jadi anak angkat dorg btol2 pn~hehe...after a few weeks then..pas aku dapat result 1st exam..aku dpt no 4kot dlm kelas..yeke?sama ngan azmir...hoho...deskmate ku~pastu..aku balik2 je umah..mak tny kalu dpt masok asrama nak x?aku pn ckp ntah ar..nk ar kot...pastu mak aku tnjuk offer letter....erk..sekolah alam shah?pe tu?aku tau sdar, star..haha....sas tu apekah???hehe...um..bbrp hari gak aku pikir..then aku accept offer tu...siyes..aku xtau sape yg buat@lorongkan aku ntok dpt SBP nie...mmg aku brsyukur sgt..smoga Allah jua yg membalas jasa dia..huuh...then..last day aku balik smksi amik sijil berenti sumer..aku pi jumpe kawan2 aku 4 d last time la kan..suma kata jgn ar pegik..trharu aku..ingat aku xdipedulikan sgt dlm kelas...sob3..tpi nk wat cmner kan...peluang keemasan..after pndah saujana agak ar putus contact....ngan azmir je da contact...tu pn kalu bulan puasa...sebab pakcik die tu imam kat area umah aku...huhu...

hoo...da masok alam shah..lepas tu masok matrik..and now i am who i am...huhu..sebab pasal skola menengah n matrik aku pernah cite dlm pos2 lepas..so mls le plak nk ulang balik...tpi aku btol2 rindu giler aa kat korang sumer, sape2 je la yg rasa diri dia tu kawan aku...huhu..nnti kite reunion yer.nga trace korg kat facebook nie..hehe.....

ok la..lenguh ar plak taip pnjang2..hehe...da..salam~