Saturday, December 26, 2009

mati itu pasti....hidup...insya Allah...!

salam pada semua reader...

um....waktu aku menaip blog nie...aku baru dapat berita mengejutkan...

sepupu aku...Shaiful Akmal...dah meninggal dunia dalam pukul 3.30 tadi lebih kurang....eksiden kereta....epul yang drive...die pergi dengan kawan dia....kawan dia meninggal di tempat kejadian..innalillah...epul plak..dikejarkan ke hospital tanjung karang..sebab eksiden dekat jeram...ni sume area2 selangor bagi sape2 yang xberapa tahu...mula2..pukul 2 tadi abg kepada epul, abg azlee call mak aku..gtau epul eksiden..ngan tengah kritikal.....then...3.30 cmtu....dah meninggal dah.....

ya Allah.......

memang betul..apabila kita dengar sahaja berita kematian....memang kita akan rasa..em..sangat sedih....dan kite pun akan reflect pada diri sendiri....sesungguhnya maut itu datang tidak berbau....24/7...hari2 Izrail datang melawat manusia...aku xsure berapa kali pulak...

maut tak kenal umur...sepupu aku ni baru umur 21...tua setahun je dari aku....
maut tak kenal pangkat..
maut tak kenal rupa..
maut boleh datang pada bila2 masa....ketentuan yang dah lama tertulis di lauh mahfuz...

ya Allah....rahmatilah arwah epul..antara sepupu aku yang paling rapat....semoga rohnya dicucuri rahmat-Mu....ENGKAU berhak ke atas semua ciptaan-Mu..telah KAU janjikan..jodoh..kesihatan...ajal..semenjak azali....

bila2 masa sahaja...maut boleh datang menjemput kita...persoalan...bila..di mana..bagaimana....itu suma dah lame ade dalam skema jawapan yg ALLAH dah tetapkan dari azali lagi...oleh itu wahai rakan2....sentiasa beringatkah kita....

tajuk post ni dipinjam dari satu quote dalam novel Ramlee Awang Murshid....tajuk Bagaikan Puteri...telah dilafazkan oleh Saifuddin....

al fatihah....

salam......

3 comments:

merah_s said...

Salam ziarah saudara, semoga engkau sihat n gembira selalu..

Berita inilah yg sangat merisaukan aku, nama pun dah serupa dengan aku cuma umur je tak sama. Malaikat Maut jengok kita 70 kali dlm sehari, bersedialah untuk MATI.. Semoga roh saudaramu itu dirahmati Allah SWT... Al Fatihah..

HAZWAN17 said...

alfatihah utk arwah....
stp yg hidup pasi akan menemui mati

maa said...

innalillahiwainnailaihirajiuun...