Thursday, April 29, 2010

John Blog-Walker~

assalamualaikum wbt..

oh tajuk post tiada mempunyai tujuan okeh...saje2 diambil di kala kesengalan melanda dalam pemilihan tajuk post kali nie...

ape khabar wahai pembaca budiman/hope ur in d pink of health naa ^_^

pe sebenarnye aku nak cerita kat sini pun aku tak tau lah..jeles aku dengan rerakan blogger yang sangat rajin mengupdate blog masing-masing dengan kadar yg laju...ade yg setiap hari akan ade je post berlainan...panjang atau pendek tu hal nombor 2 lah..huhu...jeles2...

well...semester 4 ni dah nak sampai penghujungnye dah...sedihnye rase...takutnye rase...happy-nye rase...

well...happy kenapa?it's obvious lah kan; sebab tanda nak start cuti sem yang panjang selama +- 2 bulan...seriously..aku homesick oh...before this x pernah aku xbalik straight 2 bulan..huk3....i do miss my family....nk tengok anak abang baru lahir, Ahmad Harith Hakeem yg sgt chubby..hihi...lagi 6 hari jer..continuing countdown ^_^--V

huhu...next..tang takut lak....hehe...sebab nak start LI aka Latihan Industri aka bahasa kampungnya PRAKTIKAL...based on the word praktikal....it means meng-applykan ape yang aku dah belajar kat dalam kos Sains Komputer aku nie...huaa...serius lah..kalau related to programming, memang sangat lah jelas dan nyata bahawa memang aku sangat kurang tak ada knowledge sangat untuk programming; x macam der yazid, der am, der azri, der matno, mahupun der2 yang lain....ini bukan pernyataan humble atau poyo..but aku yang rasa diri aku macam tu...kalau camtu nape tak mau explore?huhu....wa bukan jenis pickup tang bende-bende camni der...kalu lu suh wa analyze paragraph of english essays, i love to do that..hik3...

hehe...next, the longest part, rasa sedih...huhu....peringatan awal...paragraph-paragraph lepas ni ditujukan pada orang-orang tertentu atau lebih tepat lagi senior2 CS akuh =) ..bukan la sedih sebab ape..mereka2 ni kan dah nak grad dah ogos nanti...kalau-kalau lah aku xdapat nak datang konvo dorang kan...

  1. Mohd Wan @ Ridz - merupakan rumet aku yang senget, sengal, gedix, pemalu  xtau malu dan pelbagai lagi gelaran-gelaran yang cam best..dipanggil RAJA GEDIX oleh aku and matnor selalu...haha...name manjew = dekwan, dak ni major ISE..nape la promote major lak ek...of topic2..abaikan.hehe...well..pada rumate aku yang dah abis exam and busy duk menggatal ym org lain, sile teruskan penyiapan FYP anda yer...hehe...kang aku report kat PNM kang..haha..wan, dah kuar nanti kurangkan sikit gedix hang tu...orang xdapat nak teka perasaan@perangai hang sebab hang gedix!kalu marah cam xmrah, kalu xmrah cm marah..haizz...pning sungguh...and semoga berjaya men-tackle DIA yer ;) ....saje nak bagi kontrobesi sikit kan..hehe...sure I'm going to miss ur craziness man....oh ye..perhatian..Mohd Wan adalah dilahirkan pada tahun 1989 ok..hehehe...
  2. Kak Aty @ Sha - hahaha...name baru yang baru saje diberi sebab menggedix tiru matnor duk tuka nama panggilan..rumet aku punye member sepergedixkan...haha..istilah baru...merupakan seorang yang sangat mesra alam..hehe..major dier lak SECURITY....grupmate rumate aku untuk FYP under PNM.....rumate k.aty merupakan seorang makcik yang merupakan kesayangan seorang pakcik...hehe...well..ucapan kat k.aty...jangan gedikss2 selalu ya....dan kurangkan perkataan2 pelik di dalam blog anda yer...kalu terasa kat saya..maaf la ye....anggap la sorang adik yang kecil nasihat kat akak dia....xmanis byk2 perkataan cam tu kak...nanti bakal hubby tengok kang dia kata pa lak kan :)..peace no war..selamat grad k.aty!
  3. Cerap Aziz @ Raja Nyamuk - ok...insan seterusnye ni merupakan rumate pada ammar...juga seangkatan dengan 2 orang yang dinyatakan sebelum ini....major beliau adelah SECURITY cm k.aty...merupakan seorang yang gedixx jugak, setanding tahap raja gedix mohd wan, mungkin berada pada tahap Gedix Core 2 Duo..advance woo..beliau merupakan tokan untuk berbagai2 jenis cerita mahupun video-video..sile taip nescafeperspective di google ya :) ...well, ntok hang cerap...jangan lah rase lonely lak next sem, sikit ja agi before hang grad jugak...okeyh!so chill out....matnor kan ada...ammar ada...hehe..ganbatte incik cerap
  4. Pejal, Azri, Azue, Cikna, Huwayna, K.Mizah, K.Nisa, Azhar, K.Ida - sori la ye saye menggroupkan korang kat satu point nie..hehe....ni namenye tangan dah agak lenguh duk wat karangan ni..hihi..well, eventhough saye maybe kurang rapat ngan korang berbanding makhluk 3 orang yang awal2 tu..korang tetap mantop..~~hehe...suke tengok group korang, kelakar2 je, happy-go-lucky ja...jumpe korang depan2 bukan saye sombong takmo tegur, cume segan ja nak tegur, senyum2 insya Allah..kalu tak senyum tu tanda saya ade problem la tuh..hoho...pada k.mizah, same cam cerap,next sem jgn rase alone sudaa...ok?kan ehem2 ade..matnor pun ada...awek matnor pun ada...hehe..pada yang lain-lain..selamat bergrad dari CS@USM ni....bestnye korang nak grad yer?
  5. Yazid and K.Danya - hoho...aku xlupe punye lah kat korang.. ^_^ ...antara senior-senior 1st yang aku kenal...hoho...keep on the dean list, both of you...amin~~yazid nanti kot-kot bila nak wat kenduri ehem2 tu bagitau lah pada kami-kami ni ye..jangan ko makan nasik minyak aku dulu dah la ye...ahakz..thankx banyak2 to both of you, especially yazid yang banyak tolong aku and sume rakan2 batch aku, aku tak kan lupe jasa korang..thanx a lot ya..memang otai habis ar yazid dalam arena programming nie...kalu ade kesempatan yang lebih..memang banyak nk mintak belajar dari ko..tapi tak ada kesempatan kan..xpela..huhu...to kak danya, jage incik yazid elok2 ea kak..hehe...sekali lagi, sama cam cerap and kak mizah, jangan rasa alone jer nanti kat USM ni..kitorang ada as junior..termasuk la adik2 yang bakal masuk and dak-dak 1st year sekarang..okeyh..gud luck to both of you ok..insya Allah..
 well, aku nak mintak maap la kot-kot aku ade telupe mention sape-sape dalam post aku ni...generally, aku nk ucapkan tahniah ja pada suma senior2 3rd Year CS@USM yang akan grad ogos ni nanti...semoga berjaya dalam hidup and kerjaya masing2 okeyh....amin~~..doakan aku jugak ye.hehe...ingat ayat kak aty ritu...ni dah nak grad rase sedih lak...masing2 bawak diri jauh-jauh, sorg utara, sorang selatan, sorang timur, sorang barat...sume bawak arah masing-masing lepas grad..oh..sedih aku dengar ayat yang sama stail daripada matno ritu time borak-borak dengan dia and wan ritu...haha...ngan kawan-kawan batch aku ni nanti final year nanti....aku taknak bayangkan dulu..tunggu last sem nanti..heheh...mesti sedih la yang pastinye...but kite kene ingat...kite memang sentiasa alone dalam dunia ni...seawal dalam kandungan, kita alone...spesel kes untuk kembar ok..haha..dan nanti, as time moves..eventually we all will be alone after graduating....memang lah ade means of communication yang sangat banyak nowadays; enpon,emel,ym,fb and macam-macam method lagik, but being able to meet upfront is much different though..we could get a hold of that particular person face-to-face, learn from his/her voice and gesture clearly....and suatu hari nanti...kita akan berseorangan di sana...wallahualam..bak kata laksamana sunan...MATI ITU PASTI! HIDUP, INSYA ALLAH...huhu...bermakna ucapan dia ni yer..(pengaruh baca novel betol la aku ni >.<)

hehe..panjangkan post aku kali nie?saje je xpernah aku tulis panjang camni since post aku once before...sangat panjang..tapi entry yang ni terlalu panjang...hehe...final exam tak habis lagi dah sibuk tulis post panjang-panjang yer..hehe..pagi esok nak pergi lab setelkan sinopsis ntok research CLE nanti..and start study database....ok..sungguh sangat amat kaw-kaw tangan aku lenguh duk menaip nie..haha..ok lah...selamat berjaya semua orang. gud luck in your life :)

"letak akal di hadapan...letak ISLAM di sekeliling" .... ^_^

assalamualaikum wbt....

12 comments:

Ryoki said...

terharu... da gak org wat post sai aku... huhuh

maa said...

hahaha..
panjang gle post ko..

ikhsan said...

cerap : ele..terharu...

ammar : bese la..gi tdo sok exam ko!!

fendy said...

panjang yo.

matnormyth89 said...

haha..nk terharu gak..
sb ada org mention nama aku..
hakhak..:D

Lyapunov said...

semoga berjaya men-tackle DIA yer?

may i know sapa?

Lyapunov said...

eh jap,
terharu jugak!!..
ahahah..jaga bad leklok!

i knew u gonna miss me but no worries i'll be back.later.sooner.

thanks for d slipar! ;)

ikhsan said...

fendy : xde keje sangat tu wat karangan..

matno : poyo la pakcik..

cik lya : wekss..gdix la hg...hurm...whoeva is dia tu xkisah lah...kot2 yang hg btau aku kat blik tu orangnye kan...hehehehe..cik A...lalalalala~~~

maa said...

@lya...cik A = Aty???

akuKah.. said...

terharu jugak..
ok2 san...perkataan2 pelik tu sume cuma muncul bila ada org start dlu..
pasni xde ah...hehe

p/s : cm ne leh xperasan entry ni..huhu

ikhsan said...

Ammar : ape plak?aku xkate cik A tu kak aty...aku mksudkan org lain..hehe..

K.aty : ala...lilek suda kak....akak pikir cmni la...ape cer nak balas2 kat org,,xde pekdahnyew...biar la insan tersebut mencar*t sesorang...

MW said...

so cutee...bila baca balik..
miss you toooo sansan!!!!