Monday, July 19, 2010

Cyber Shot TX-1

Assalamualaikum wbt..

Post kali ini adelah bertujuan untuk memperkenalkan satu lagi gadget baru kesayangan aku..baru jer berusia 2 hari (dibeli pada 17 Julai lepas)..


oh ini adelah gambar kotaknye saje...aku ade gak amik gambar kameranye..cume sebab kamera handphone aku kurang sikit kan..later aku upload lah..ni saje nak tunjuk kotak dulu :)

okeh...daripada yang korang leh nampak sikit kat kotak tu...name penuh dia DSC (DigitalStillCamera) - TX 1...pixel tertingginye adelah 10 mega pixels..for the time being aku setkan jadi 5MP je pun gambar dah superb macam korang boleh nampak dekat fb aku, album FLORIA 2010 tuh..kalau aku setkan dimension gambar jadi 10 MP..memang kaw-kaw punye lah boleh print saiz A4 lagi gambar tu..huhu..tapi aku nak bagi gambar leh amik banyak-banyak kan..so aku setkan 5 MP jer..dapatlah leh amik gambar dalam 1k lebih bilangannye dengan memory card 4 GB...ni gambar camera aku..tapi aku amik kat internet je lah..


cyber shot aku warna ni lah...dark grey..tak ada warna hitam..kalu tak mesti aku beli yang tu..huhu..harga?huhu...harga sebelum diskaun is 1399...lepas ade promotion kat Plaza Lowyat..aku dapat beli ngan harga 1k++ sikit...alhamdulillah..lame dah mengidam cyber shot ni..dengan capability die yang best..memang aku rase worthy lah harga dan functionality dia...ni antara percubaan aku dalam menangkap gambar ( gambar berulang dari facebook jer pun..)




amacam gambar ni?rich tak warna dia?aku suke sebab gambar ni memang colourful...


and this one...pergh..memang best lah macro nye function ni..walaupun x la hebat cam DSLR sume kan..tapi dah cukup lah bagi cameraman tak professional cam aku kan =)


like this pic gak....hehe..ok lah..dah tak ade pape idea dah..tak sabar nak amik gambar bersama orang tercinta ♥ ..hehe..orait...salam~

3 comments:

fendy said...

hey,
i like! :)

NoRLidA said...

tau dh sape g ko nk amek gmbr bsma t'syg 2.....hihi

ikhsan said...

ida : ahaha...sape la lagi kan..hehe~