Tuesday, August 10, 2010

al mubarak!

assalamualaikum wbt..

pe kabar pada sapa-sapa yang follow blog ni? hope ur all in d pink of health... =)

alhamdulillah..esok(11 Ogos 2010), insya Allah semua umat Islam akan mula berpuasa..dan aku nak kongsi dengan korang..hadiah ramadhan yang paling berharga buat aku dan keluarga aku..

pagi tadi..cik ngan kak lin bawak iman pergi ke HKL untuk amik keputusan pemeriksaan tah ape ke namenye yang dah beberapa minggu sebelum ni dibuat...dan setinggi-tinggi kesyukuran pada Allah SWT...dengan izin-Nya..kesemua sel kanser pada badan anak saudara ku ini dah hilang...satu keajaiban..yang hanya boleh diberikan oleh Maha Pencipta...alhamdulillah...hadiah ramdhan paling berharga buat kami sekeluarga..alhamdulillah sekali lagi..setelah hampir setahun usaha dilakukan untuk mengubati penyakit kanser neuroblastoma iman tu...Allah telah memperkenankan doa kami sekeluarga.syukur ke hadrat Ilahi... =)

okey..tamat satu topik..ape lagi nak tulis ye..jari aku dah rancak-rancal bergerak dekat keyboard aku ni..dah lama tak tulis post baru ever since post pasal Cyber-Shot aku hari tu...well..insya Allah lagi sebulan++ aku akan tamat praktikal dekat bangi ni..jadual aku setiap hari ni sekarang dah memang macam orang berkerjaya..hihi....LI ni lah membuatkan aku bersyukur ngan kewujudan hari minggu yang merupakan hari berehat untuk semua orang yang bekerja...time second year and first year dulu..weekend tu rase biasa ja..tapi mulai start LI dulu aku dah hargai sungguh2 hari sabtu dan ahad..  =D

orait..next..ape lagi nak cakap yer..takpelah..buntu pulak aku..memikirkan..nak membuat form untuk sistem e-Kuarantin yang bos baru suruh buat..fikir macam mana nak configure bridging in between laptops and wifi router..fikir macam mana nak install software untuk cctv : Zone Minder dekat Linux CentOS yang agak cun GUI nye kalau nak banding dengan ubuntu..dan dalam masa yang sama SMPIP punya laporan tak siap lagi...proposal untuk CLE301 tak start lagi..tadi nak start diinterrupt pulak...huhu..belum ada kesempatan...

anyway..selamat berpuasa diucapkan pada semua sahabat handai dan taulan..semoga ramadhan ini lebih baik dari yang sebelum-sebelum ini...assalamualaikum ....~ ^_^

5 comments:

akuKah.. said...

selamat berpuasa..
xleh ponteng2..:)

ikhsan said...

insya Allah tak..akak pn...(kcuali sbb trtntu..hik3..)

matnormyth89 said...

haha,,
nenek mana leh pose penuh..
uzur pompuan satu hal,
tp uzur dh tua tu...:)

dh cuba ubuntu baru?
gui pun lawa..centos aku tgk besa ja..mcm kde je..

ikhsan said...

kejam ayat hg pakcik..haha..

ubuntu pe?10.04 ke?lucid lynx?ade cd xinstall..hehe...centos tu aku suke desktop background die tu..ko pakai centos pe?aku 5.5..

cik kumbang said...

selamat berpuasa anda...=)