Friday, November 12, 2010

bersawang sudah...

assalamualaikum wbt..

bersawang sudah blog aku ni..dah lama sangat aku tak update...bukan kerana tak ada masa..ada saja...cuma aku yang tak manfaatkan kesempatan untuk mengupdate blog...alasan utama tak update adalah --> malas...ya...ini perkataan yang paling tepat menjawab persoalan nape blog aku ni dah sangat lama tak update..takpelah..yang penting..lepas ini..aku akan mula kembali rajin mengupdate blog ni..

well..what's there to be talked about ya...hurm..there's simply to many things to be told if everything regarding myself are needed to be told...haha...english pun dah yang yuk aje ni...main belasah saja ayat nya...

basically..sekarang..aku dah boleh dikira tamat semester 5, 2010/2011..bermaksud..hanya akan ada satu lagi semester (semester 6) sebelum aku boleh digelar pemilik Ijazah Sarjana Muda (Kepujian) Sains Komputer dari USM..insya Allah..doakan aku dan rakan-rakan aku sekalian..akan tetapi..semester terakhir ini juga akan menjadi satu semester yang aku kira akan jadi sangat padat..kerana apa?sebab utamanya, pembikinan FYP (Final Year Project) dan dalam masa yang sama, masih terdapat beberapa subjek yang perlu ditamatkan untuk membolehkan aku dan rakan-rakan aku graduate dari USM pada masa yang ditetapkan..

walaubagaimanapun, masih terlalu awal untuk terus menyerah kalah dengan ujian yang bakal tiba...apa ini..menyerah sebelum mahu mencuba, mana boleh...jangan bersikap sedemikian wahai diri ini..belum cuba belum tahu..yang MAHA MENGETAHUI saja tahu mengenai perkara ini...jadi..jangan mudah menyerah dan mengalah..cuba hingga ke titisan dakwat pen terakhir...ya...insya Allah kejayaan akan menjadi milik kita bersama.. :)

untuk semester depan, subjek-subjek yang perlu diambil..adalah...2 subjek untuk major (satu paper ISE + satu paper pilihan major lain, insya Allah major Multimedia..hehe..), satu subjek untuk minor (Organizational Behavior), satu subjek kod U ( Bahasa Inggeris LHP 456) dan 3 unit daripada FYP...tak silap aku itu sahaja kot.nanti aku akan update pada post lain apa sebenarnya subjek yang akan aku ambil...oh ya..aku punya kumpulan FYP terdiri daripada 3 orang ...aku, bazilah dengan matnor...projek kami ini bertajuk USM Eco-Games..seperti tajuk yang tertulis, kami dikehendaki membuat game menggunakan flash, dan game ini sesuai untuk mendidik kanak-kana berumur di bawah 7 tahun mengenai ekosistem dalam kawasan USM..setakat ini, game tersebut masih belum dibuat lagi kerana setiap seorang daripada kami perlulah mendalami ilmu flash dengah sedalam mungkin sebelum kami boleh memulakan sepenuhnya projek ini..

okey..itu sahaja untuk semester hadapan..untuk beberapan minggu akan datang..aku matnor dan bazilah akan menyertai Business Idea Competition..tak silap pertandingan ini akan berlangsung pada awal bulan Disember..dan dalam masa yang berdekatan..mak aku juga akan pulang dari tanah suci Mekah..alhamduliillah..lagi 2-3 minggu lagi, aku akan dapat berjumpa mak kembali.. ;-)

okey..apa lagi yang perlu aku tulis ya..walaupun sudah 9 hari berlalu..aku masih nak wish lagi..selaku pakwe yang baik..aku nak wish...

HAPPY BIRTHDAY my dear Bazilah...happy 21st birthday...
semoga panjang umur, murah rezeki :)
suka kan KAPO tu?? ;) hehe..1437..no need explanation on this..ahaha..

okey lah..kalau ada apa-apa yang aku rasa nak tulis, lain kali akan aku sambung pada post-post yang lain..okey lah...till the hand hit the keyboard again..assalamualaikum wbt... :)

9 comments:

Noor Bazilah said...
This comment has been removed by the author.
Noor Bazilah said...

thanks a lot...sweet sgt :)

ikhsan said...

welcome my dear Bazilah.. ;)

@m|eN said...

dah nak grad dah kawan aku ni

all the best bro =)

matnormyth89 said...

auwww...thnx my dear ikhsan...
:D

ikhsan said...

@mien: insya Allah..dtg ah aku konvo bulan 8 tahun dpan..ahaha..

matnor: gdik la ang pakcik...hhaha

mohd Jun said...

besday aku thn depan..nak post camni gak..

akuKah.. said...

oi oi...mana wish utk senior?
nk jd junior derhaka ka?
hahaha

ikhsan said...

jun : gdiks la ang..suh cik sha tls ;)

k.aty : ritu da wish kt fb..ahaha