Thursday, July 02, 2009

the time has come...

assalamualaikum wbt...

ouh..sudah dekat nak abis rupenye cuti sem ini....rase cam baru je aku balik dari penang ritu ngan eke..ngan beg yg sangat x ringan..damn it..hue3....

well...aku de banyak azam and harapan untuk sem akan datang nie...well..sebot pasal azam...aku saje nak inform g skx 27 hblan jun b4 dis encik azam telah menjadi raja sehari~

hu3..supaya aku lebih tegas kat diri aku..aku nak listkan pe yg aku target@bajet ntok sem dpan..xde maknanye mtlamat jangka pendek ke panjang, same je M.A.T.L.A.M.A.T gak kan...

  • memula...aku target untuk dapat at least 3.0 ntok sem depan..sumthing yang agak seems susah untuk dicapai..yela..aku berazam nk dpt 3.0 at least ni pas discuss ngan abg aku cmne nak amik master pas degree nnti...abg aku gtau..seelok2nye pngk bile grad tu bagi la atas 2.75 supaya lebih tinggi chances untuk dapat lanjutkan master..but nothing impossible kan...
  • next..aku harap aku dapat kurangkan @ terus tak sangkot kat arena2 DOTA nie lagi...huhu...siyes aa..kalo start main game alah ni tahap kegian-an dier menyebabkan aku tdur xkenyang..mandi xlena...makan xbasah..haha..ayat sengal...erm..bukan dota jer..sume jenis game yg ade dalam laptop aku la..but siyes aku xdapat nak delete sume game-game nie..syg dowh..~
  • afterwards....aku nak jadi rajin.... ! atau lebih tepat lagi...lebih rajin drpd seblom2 nie...huhu...siyes aa...aku jarang..yela....XPERNAH RAJIN DRI AWAL untuk ape2 benda berkaitan ilmiah nie.....aku rajin(rajin ke?) last2 minit...mane pernah...skola rendah dulu aku rase aku agak ar rajin..though not tahap rajin giler..but since go sas...pergh..cm siot je tahap kerajinan aku...aku dapat grad dri skola menengah n matrix siyes aku rase cam "sheer luck" tau...huhu...aku takot sume tu merupakan istidraj drp-Nya...supaya aku lebih leka dan lalai..ya Allah ya tuhanku..tunjukkan lah aku dan rakan-rakanku jalan yang sebenar-benar lurus..amin..ya Rabbal alamin..
  • pe lagi erk?aku pon xtau nak goreng per..but...aku harap aku n kawan-kawan CS ku (2nd year 09/10) dapat ar berikan contoh terbaik kepada adik2 junior kami..huhu..walopon aku pny ayat ni nampak cam poyo tahap ape jer..aku sgt2 mengharapkan agar perkara ini bole berlaku...
  • of course la sebab aku target pas je aku grad..insya Allah aku nak terus further master... huhu....but pas grad kene amik lesen kete dulu ar..ngehehe..lmbat amik lesen..xpe ar....xpenting da lesen awal2.....huhu..pendapat jujur drp akuh..
haaaa..lupe nak gtau result kscp arituh...alhamdulillah..walopon xla hebat mane n byk sgt peningkatan..ade aa gak naik skit..OS aku naik drp C- kpd C..alhamdulillah...pngk aku naik skit...2.36-->2.39....pastu..png sem 2 2.49-->2.54.....erm...dan pngk-at(teras) 2.04-->2.08...sikit sangat pngk-at aku...huhu...penting lak tuh ntok LI nanti...xpelar..ade ag dalam 3 subjek yg akan pengaruhi untuk LI..dan azam aku g ialah nak score paper2 tu..xsilap aku database..programming perl next sem..n de satu subjek 2nd yr 2nd sem nnti..xtau pe name...

sem depan..aku rase awal2 sem aku akan bz uruskan orientasi junior2 cs nnti..sile bace post aku b4 dis..xingat mne satu..carik sdrik...haha...dan..afterwards...aku akan cuba sdaya upaya ntok start stadi dari awal...aku mengharapkan kerjasama terutama dari rakan2 CS ku supaya kite sume saling tlg-menolong...bazilah da janji nak bantu aku..xley hampakan harapan special person kite weyh..ahakz..gedikss...but kalu die je nk tlg aku tpi aku xtlg dri sndri xjadi jugak kan....hehe..so..slamat berjaya kepada korang sume dalam pape bidang masing2..n pada CS 2nd year 09/10..slamat berusaha n berjaya,..pada adik2 yg baru nk melangkah menara gading..jgn takut lah..ok pny..leh wat..insya Allah..okies...tu je kot....

daa...salam...~!

2 comments:

nini_uniey said...

muehehe...kata-kata dari seorang ahmad ikhsan..
bazilah nak bantu ikhsan?..ececeh..

ikhsan said...

ye ar..sebagai awek aku die harus membantu aku..ahaha..xle blah...