Wednesday, June 09, 2010

cahaya kepintaran dan kebaikan yang terpuji..♥ ♥ ^_^

assalamualaikum wbt...

oleh sebab hari2 aku sentiase datang office awal sejam setiap hari....tetibe rasa nak blogging lak..hehee...

well...how are you all fellow readers?hope u're all in d pink of health...well...this time aku cuma nak berkata-kata berkenaan tajuk post aku ni aje...well....do any of you why the title is meaningful to me?hehe....it is..indeed...

kerana apa?kalau korang amati betul-betul, itu adalah terjemahan nama aku dan si dia....cahaya kepintaran -> miss B , kebaikan yang terpuji -> that's me =P...

haha...ape motif buat post nih?ni tandanya ada orang tu tengah kerinduan sebab orang tersayang jauh kat utara sana...sedangkan aku kat selangor ni..jauh lah dengan kedah...uhuuuuu....apa boleh buat kan......cobaan..ahakz....gedik pulak rasanye....

well...semalam (8 Jun), result final exam telah diumumkan...tahniah pada incik Azri, cik Ezza and cik Najwa...kerana menggondol tempat teratas...congratulations pada anda suma sebagai top 3 dalam CS@USM...well..for me..result aku turun ngan agak banyak....result aku lak 2.74...bukan aku tak bersyukur..aku bersyukur..cuma itu lah..terkilan sikit....sekarang susah sikit lah aku nak mencapai target grad dengan 3-pointer...for the time being...CGPA aku is 2.64....and kalau perkiraan aku tak silap, aku kene dapat 4.0 untuk dua-dua sem akan datang ni...hahaa.......from the way it seems; it's definitely too hard@near impossible..but then aku fikir-fikir balik, kenapa aku nak sedih pulak kan...kalau aku sedih, ade ramai orang lagi sedih daripada aku dalam dunia ni...dan cgpa bukan lah segala-galanya...be optimistic, since from the start, HE already forged our path..it is up to us....to be able, to grab the gist of it..or not...ayat motivasi pada diri sendiri dan rakan-rakan....aku planning-planning untuk buat master, but in the future, ALLAH yang akan menentukan....sama ada dapat atau tidak..but for that....I must never surrender, and try harder next time....to all fellow friends, let us strive our best for our final year of studies...

well....start bulan 7++ nanti aku dan rakan-rakan akan mula bergelar dak 3rd year cs @ dak final year....life is short....and the time flies extremely fast....aku rasa cam aku baru je masuk USM ni...tup-tup, tengok dah nak masuk final year...wah.....alhamdulillah...ALLAH masih mengizinkan aku berada di Penang...dan for the subsequent year...wallahualam...i do not know what awaits me in the future..good luck pada semua orang, dan diri-sendiri....

ok..sampai sini saje kot...mula-mula, ingat nak cerita pasal aku ngan my beloved gf, but tercakap pasal bende lain lak....to Miss B, I miss u damn much!! Can't wait to see you my dear...okies...Salam~

7 comments:

Lyapunov said...

ahaha..
i know u miss me.
sabarlah sayang ye..
tak lame lg.

ikhsan said...

sah2 MISS B....not mohd wan..wekkk!

PurPlez said...

damn much tu..
aniwei, life is short.
km dah nak grad dah pon

ikhsan said...

purplez : ahah..mmg la..sah2 korg masuk awl setaun..haha

nini_uniey said...

kamu.. nk tmbh sket... kak iffa punye result pon same ngan njwa.. so... jadik top 4 la kan... hehe

ikhsan said...

oh..top 4 yer..taniah2..hebat2..huhu~

Qyra Qaysara said...

waa...congrats tuk kamu2 sume..