Sunday, May 23, 2010

2 hari lagi..

assalamualaikum wbt..

alhamdulillah...kenyang suda baru lepas makan nasik + ciken wing abang beli kat pasar malam...masyul2..cmpur air tebu ais...pergh....masykur..

well...rini (23-05-10) adelah hari ahad...maknanye esok kene pergi kerja..lalala...pejam celik...celik pejam...sok start minggu le-3 suma dak2 comp science USM ber-LI...mula2 hari 1st LI pergh..rasa cam azab..duk membilang waktu..setiap 5 minit tgk jam kat desktop....bile lah nak abis kerja nie...tapi tu sebab at that time, aku still sorang-sorang..bukan kera sumbang or kerek..i'm having a normal problem of a newbie lol..haha...but later after to get to know the colleagues, bosses2 yang masuk2 air...senget2 sikit...akak2 staff yang leh wat aku gelak 24 jam and vice versa...alhamdulillah..aku dah ok and leh besekan diri suda ^_^..last week jari aku dah leh guna finger print system dorang..yay..takyah suh bakh tolong bukak pintu ye bakh..?heheh~maceh2 inchik bakhtiar..

hurm...2 hari lagi (25-05-10), result provisional final exam hari tu akan keluar...bagi orang yang bukan USM...ni maksudnye result separa lah..bukan result penuh, cuma bagitau sama ada subjek2 ni kita lulus, lulus bersyarat atau gagal...semua orang kejar lulus...coz lulus is from A to C....the grade is between the range...lulus bersyarat is kalu xsilap dalam C- ngan D+ camtu...lower than that, is categorized as gagal..so..untuk kawan2 comp science...semoga kita semua dapat lulus untuk suma paper ya! ^_^ ....the final result will only be announced on the very 1st week of June...itu lagi cuak...dem it...huk3...

for me, result sem lepas ni sangat penting..penting maksud aku, dari segi aku nak capai cita2 nak further Master, xkesah lah in USM or not...if aku nak dapat elaun dalam 1.5K per month during master studies, I shud get at least 3.0 for cgpa when graduating..and if calculation aku betul..untuk sem lepas, dngan pngk aku yang sedia ada..aku kene dapat 3.5 sem lepas...ekcelli....it's a bit quite tough kot...ngan subjek sem lepas yang sangat2 killer2...ya Allah....aku redha dengan result ku nnti..aku dah nazar...if some how i manage to get the dean list, aku akan puasa 2 minggu...sem 1 dulu, alhamdulillah, aku dapat 3.03 and aku kene lah tunaikan nazar aku puasa seminggu....doakan aku everyone...walopon harapan tipis..still ada...kot?wallahualam..

well...tadi cadang nak tulis sikit ja sal result yang akan kuar nanti, tapi termengarut pasal benda lain jugak..hehe...ok lah...dah tak ada pape lagi kot...to my dear bazilah, miss u baby...♥ ..hehe...windu lame xjumpe awak..suara dalam tepon mana cukup..nanti video call ye...oopss...terjiwang jap..lala~~hehe..alrite..assalamualaikum wbt.. ^_^

8 comments:

akuKah.. said...

bad..i miss u too...haha
ikhsan mmg suka bebel...
lalala..;p

ikhsan said...

dat is not bebel ok kak...at least xla ckp dpan2...~hoho

matnormyth89 said...

haha..feewiitt...
hahha
cik akuKah,...jgn nyebook..huh

ikhsan said...

matnor : haha...paham2 le nape k.aty jeles tu..die nk dekw*n ckp kt die gk oh...hee~~

Wan said...

oit, sapa dekw*n?

ikhsan said...

eleh mohd wan..cube menipu lak eak...dekwan~~!!!

Anonymous said...

salam kak, saya nak tanya jika result lulus* itu range dia between C- sampai D+?

Ahmad Ikhsan Abd Aziz said...

cik anonymous..siapa pun anda..

saya seorg abg..bukan akak..hihi..

btw untuk jawab soalan awak tu, betul. lulus * tu daripada c- sampai d+